Att vara vänner! (långt inlägg, men förhoppningsvis får jag fram något vettigt)

Att vara vänner betyder så mycket, de senaste dagarna har jag verkligen tänkt på vad det innebär att vara vänner, riktiga jävla vänner! (ursäkta språket på slutet haha)

Det innebär inte bara att man ses då och då och gör yberspejsade saker, det behövs inte (men så klart är det kul att göra saker tillsammans). Det innebär så mycket mer. Att vara vänner innebär att man finns där vad som än händer, stora som små händelser i livet. Vissa händelser tar all energi ur kroppen och det känns inte som om det är värt att kämpa för vänskapen. Men det är det!

Som vänner får man ge och ta, ibland får man mest ge men i slutändan så får man så mycket tillbaka. Det handlar inte om pengar och materiella saker utan kärlek i första hand. Ibland känner man sig inte tillräcklig. Det känns som om man skulle vilja ge allt bra som finns i hela världen till de underbara människor man kallar vänner men att det inte går att ge allt det man vill ge alla gånger. De svåra perioder man går igenom i livet, blir så mycket lättare med vänner vid sin sida. När man känner att man inte orkar mer, när man känner att livet saknar mening men när man plötsligt får ett helt underbart sms, eller bestämmer att man ska ses om ens bara för 1 timme så ser man helt plötsligt livet på ett annat sätt. Dessa små saker som kan vara så betydelsefulla. Alla stunder man bara sitter och pratar om saker som tynger en, saker som gjort en så glad som man vill dela med sig av för att få vännen att också bli gald.

Det kommer perioder i allas liv som är svåra och man kan göra fel både en och två... fem och sju gånger och ännu fler (stora som små saker). För alla gör misstag. Det blir missförstånd, man känner maktlöshet, avunsjuka och massa annat. Stundvis vill man bara dunka huvudet mot väggen för att man varit så idiotisk och tårar rinner för att man vill göra saker ogjorda. Alla dessa saker som kan uppstå har på något sätt ändå en mening även när det handlar om jobbiga händelser. Jag tror att det händer för att testa en, att föra en närmare varandra och att hitta lösningar tillsammans. Ibland dyker det upp känslor som svämmar över och som vänner får utstå fast det egentligen inte alls handlar om dem. Man får trösta, kramas och försöka förstå fast man ibland kanske inte alls förstår fullt ut vad det handlar om. Förståelse är ett bra ord, och det är något som är väldigt viktigt att ha. 

Att vara vänner innebär inte att man ska ta varandra för givet. Det fungerar inte så, för ibland så har man annat att stå i och det dyker upp förhinder (saker som man faktiskt måste göra). Det är ju faktiskt så att hur mycket man än gillar någon så kan man inte sätta den personen/de personerna i förstahand jämt. Man har sitt egnet liv också. Ibland vill man vara själv och då måste man acceptera det. Så acceptans är också otroligt viktigt. Men att göra sitt absolut bästa för att finnas där är det enda man kan göra. Men ibland så händer det att man går åt olika håll i livet (av olika anledningar). Att då kunna hitta tillbaka till varandra är en styrka, för om man verkligen vill det och det är ömsesidigt så går det. Ännu ett ord som har stor betydelse är förlåt. Att kunna förlåta är inte lätt men ibland så krävs det för att man ska kunna gå vidare. Förlåt kan man inte säga hur många gånger som helst och tro att man ska bli förlåten, det är en balansgång precis som mycket annat. 

Tillsist (efter detta väääldigt långa inlägg) tänk vad mycket kul man har tillsammans med sina vänner, alla gånger man skrattar, a
lla leenden, kramarna och flumstunderna. Alla fina minnen man har med varandra som man kan tänka tillbaka på och bli alldeles varm av inombords. Ja, allt det man gjort och gör tillsammans! Och all den KÄRLEKEN man ger och får tillbaka!

(Det finns såklart massa andra saker som ingår i vänskap, detta var några av de saker som jag tycker är viktiga + att inlägget redan är 75 mil långt så att skriva mer skulle inte få plats)

Utan mina vänner vore min värld en mörk plats, ni betyder så otroligt mycket för mig och ni kan få en skitdag att bli till en helt fantstisk dag bara genom att ni finns! Fatta vilken makt det är! NI är alla bra på olika sätt men ni har alla lika stor plats i mitt hjärta. Tack för att ni finns!


Kommentarer
Postat av: ida

Åh! Du är bra och beskriver det bra. <3



gillagillagilla <3

2011-08-21 @ 10:17:06
URL: http://ccardigan.blogg.se/
Postat av: Sara

Tack för att du vill vara min vän, och tack för en mysig lostkväll igår <3

2011-08-21 @ 11:10:39
URL: http://sawahbodien.wordpress.com/
Postat av: Sara

Eh, jag menar i förrgår x) <3

2011-08-21 @ 11:11:32
URL: http://sawahbodien.wordpress.com/
Postat av: semlan

tack för att du vill vara min vänn <3

2011-08-21 @ 18:06:42
URL: http://frigolitsson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0